Ring gjerne 95 12 88 50 eller send epost til: terese@connection-utenforskap.no for en uforpliktende samtale. Vi har tilgang til gode og dyktige ressurser fra ulike fag og erfaringsfelt. Les mer om oss her.
Ring gjerne 95 12 88 50 eller send epost til: terese@connection-utenforskap.no for en uforpliktende samtale. Vi har tilgang til gode og dyktige ressurser fra ulike fag og erfaringsfelt. Les mer om oss her.
Foredrag, workshops, kurs mm. som inneholder bevisstgjørende og utforskende samspill med deltakerne, i lys av deres kontekst og virke. Et bilde skisseres på vår eksistensielle streben etter å høre til, med erfaringsstemmer, nyere forskning, empiri og filosofisk tankegods som bakteppe. Skisseringen relateres til oppdragsgivers daglige arbeid og behov, og vi utforsker sammen: Er bildet gjenkjennbart for deltakerne? Hvilken betydning, om noen, kan bevissthet om eksistensielt utenforskap ha for deg og din virksomhet?
Les mer her om veiledende pris, struktur og innhold.
Eksisterende kunnskap kan ha i seg ubelyst informasjon for en institusjon eller virksomhet. Kunnskapsutvikling innebærer blant annet å se på eksisterende kunnskap med nye (eksistensielle) briller. Ett spørsmål kan for eksempel være om vår sosiale struktur (være en del av flokken) er et ytre uttrykk for et dypere eksistensielt tilhørighetsbehov.
Pågående PhD-arbeid om selvmordsforebygging i helsevesenet er også en del av kunnskapsutviklingen av Connection som bedrift (se Om Connection).
Partnerskap på tvers innebærer nytenkende samspill om utenforskap og tilhørighet mellom samfunnsområder som vanligvis ikke ses i en sammenheng, slik som selvmord og radikalisering. Det kan være verdifullt å overføre tenkning og modeller mellom ulike samfunnssektorer og fra ett fenomen til et annet. Et eksempel:
Begrepet "kognitiv åpning" brukes innenfor forskning på radikalisering. Kognitiv åpning beskriver en tilstand der man åpner opp for og aksepterer en gruppe med ekstreme holdninger, som imøtekommer behov for identitet, tilhørighet og mening. En slik kognitiv mekanisme kan være interessant i utforsking av utenforskap, selvmord, rus og andre samfunnsfenomen, blant annet sett i sammenheng med begrepet "Failed belongingness" fra selvmordfeltet, der "Failed belongingness" ikke kun handler om sosialt utenforskap, men en grunnleggende eksistensiell oppfatning av «not feel connected to humanity» (Joiner, 2007).
Ønsker du å høre mer? Ring 95 12 88 50 eller send epost til: terese@connection-utenforskap.no.